Duvet Doré BOX-kussen 100% ganzendons - detail -

Duvet Doré 100% ganzendons BOX-model hoofdkussen

DuckyDons 30% donskussen

Ducky Dons hoofdkussen 30% eendendons

3-kamer BOX-model hoofdkussen

driekamer BOX-hoofdkussen, voor een zacht en soepel comfort dat toch niet inzakt door het stevige middendeel van eendenveertjes
Normale prijs € 115,00 Speciale prijs € 109,00
Beschikbaarheid: Zie levertijd
SKU
HK3KBOX
levertijd
IN VOORRAAD; 1-2 werkdagen

3-kamer Box-model hoofdkussen. Dit model kussen zorgt door de speciale vorm voor een iets compacter en steviger gevoel, maar met een zeer comfortabel contact met uw hoofd en nek. Het driekamer kussen is een zeer speciaal BOX kussen, bestaande uit 3 kussens op elkaar. Het middendeel bestaat uit een BOX-model gevuld met eendenveertjes. Zeer stevig en zakt niet in. Aangezien veren niet comfortabel zijn is dit kussen uitgevoerd met twee dunne puntmodel kussens aan boven en onderkant, gevuld met zachte donsvullingen. De ene kant is gevuld met 100% ganzendons voor een zeer zachte touch,- de andere kant met 65% eendendons voor een iets steviger comfort. Zo kunt u kiezen welk comfort u het fijnst vindt. Dit kussen geeft extra steun aan de nek door de opstaande rand*. Hierdoor is dit kussenmodel met name geschikt voor zij- en rugslapers. De kleinere afmeting van 50x60x8 past gewoon in een normaal kussensloop van 60x70cm.

DuckyDons 3-kamer BOX-kussen:

  • vulling: middendeel; kleine eendenveertjes / bovenkant 1; 65% witte eendendons / bovenkant 2; 100% wite Siberische ganzendons
  • vulgewicht: middendeel; 800 gram / bovenkant 1; 300 gram / bovenkant 2; 150 gram
  • tijk: 100% katoen, met fraaie zachte touch. De bovenkanten hebben een iets grijzige en blauwige tint. Afgewerkt met fraaie blauwe bies.
  • comfort: zacht, maar met een stevig middendeel. Door het stevige middendeel zakt dit kussen dus veel minder in dan een BOX kussen van 65% eendendons.
  • reiniging: mogelijk, bij voorkeur door een gespecialiseerd bedrijf
  • advies: gebruik een molton ondersloop (geruwde katoen) voor hygiene en extra comfort. Uw hoofdkussen blijft zo veel langer fris en mooi.
  • Nederlands fabrikaat; Ducky Dons
  • allergie: Door de zeer dicht geweven tijk is dit kussen geschikt voor personen met een huisstofmijt allergie. Voorzien van NOMITE label.

100% ganzendons en 65% eendendons is een comfortabel en koel aanvoelend vulmateriaal. Zeer geschikt voor personen die 's nachts iets meer transpireren. Dons ventileert beduidend beter dan een synthetische vulling. Denk wel aan het molton ondersloop.. 

 * Bij een standaard puntmodel kussen wil de vulling, afhankelijk van het type vulmateriaal, nog wel eens naar achteren schuiven. zodat er aan het hoofdeind een bult ontstaat en bij de nek juist weer minder vulling zit. Dit wordt door zijslapers soms als storend ervaren,- Vaak wordt dit opgelost door 's nachts het kussen te draaien, of het kussen in de nek te 'proppen'. Een Box-model kussen is dus minder (ver)vormbaar dan een puntmodel.

Meer informatie
slaaphouding alle slaaphoudingen
hardheid kussen medium
vulling hoofdkussen ganzendons
merk hoofdkussen Ducky Dons
allergie geschikt minder geschikt
levertijd IN VOORRAAD; 1-2 werkdagen